Web
Dizajn

01
Naš cilj

Koncept

Nudimo profesionalne usluge veb dizajna po povoljnim cenama kako bismo pomogli vašem preduzeću da privuče više posetilaca!

Izrađujemo web sajtove za gotovo sve vrste kompanija. Bilo da posedujete agenciju, vilu, restoran, frizerski salon, muzički klub, bavite se proizvodnjom, pružate razne zanatske usluge ili ste predstavnik ustanove…Kreiramo web/ online prodavnice – Ako želite da omogućite potrošačima da kupuju direktno preko vašeg sajta, mi ćemo pokrenuti vašu web prodavnicu.

Svaki dizajn mora pratiti nove trendove, biti modernog i kvalitetnog sadržaja, što će odmah uticati na sposobnost vašeg sajta da privuče posetioce.

Naš proces izrade web stranica je fokusiran na rad sa Vašim poslovnim ciljevima, kako bi se osigurao najviši nivo povrata investicije. Mi smo tu da vas podržimo od početnog razvoja, kroz razvoj web sajta i kasnije – internet marketing, bezbednost i održavanje.

Fokusiramo se na naše klijente, a to je ključna tačka našeg dizajna.

02
Web Dizajn

Alati i tehnologije

Koristimo niz različitih alata u zavisnosti od toga u koji deo proizvodnog procesa su uključeni. Ovi alati se vremenom ažuriraju po najnovijim standardima i softverima. Tehnologije koje  koristimo za kreiranje web-sajtova uključuju standardizovane oznake koje mogu biti napisane ručno ili generisani od strane WYSIWYG softvera za uređivanje.

03
Sve na jednom mestu

Usluge web dizajna

SEO OPTIMIZACIJA

Pozicioniranje web sajta na Google-u i drugim pretraživačima Interneta.

Vizuelni aspekt

Uključuje izgled web sajta, boje i tipografiju na web stranicama.

Responzivan dizajn

Web sajt koji može da se prikazuje na svim veličinama ekrana bilo da je to mobilni telefon, laptop, tablet.

Održavanje web sajta

Platforma za upravljanje web sajtom/sadržajem, preko koje možete na jednostavan način da održavate sajt, i imate potpunu kontrolu u administrativnom delu.

04
Početak interneta i web dizajna

Zanimljive informacije

Naučnik Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN, Tim Berners-Lee je 1989. godine predložio da stvori globalni hypertext projekat, kasnije poznatiji kao World Wide Web.Od 1989-1990, Tim Berners-Lee predložio je skup protokola i softvera (prvi web pregledač – browser nazvan World Wide Web), koji je omogućio računarima da prikazuju informacije. U periodu od 1991. do 1993. World Wide Web je stvoren. Text-only stranice bilo je moguće videti koristeći jednostavan line-mode pregledač.  Godine 1993. Marc Andreessen i Eric Bina, razvili su Mosaic browser. U to vreme postojalo je više pregledača, ali većina njih je bila bazirana na Unix-u. Tada nije bilo integrisanog pristupa elementima grafičkog dizajna kao sto su slike ili zvuk. Mosaic browser je razbio ovaj kalup.

U oktobru 1994. godine, osnovan je W3C konzorcijum kako bi se postavili standardi i smernice budućeg razvoja HTML-a, da bi se omogućio dinamički sadržaj na web-u.” W3C je nastavio da postavlja standarde što je danas moguće videti na primeru Java skripte. Godine 1994. Andresen je pokrenuo Communications Corp. koji je kasnije postao poznat kao Netscape Communications, Netscape 0.9 pregledač. Netscape je stvorio sopstvene HTML tagove, bez obzira na tradicionalni proces standarda. Na primer, Netscape 1.1. je podrazumevao tagove za menjanje boje pozadine i formatiranje teksta sa tabelama na web stranici. U periodu od 1996. do 1999. počeo je pregledački rat, kako su se Microsoft i Netscape borili za ultimativnu pregledačku dominaciju.